SAM

Sam, een sympathieke derdejaarsleerling, komt halverwege september in een nieuwe school terecht. Het Willemslyceum lijkt in het eerste opzicht op een perfect normale school, maar Sam komt al snel tot de vaststelling dat die perfectie maar een dun vernislaagje is. De school wordt op een eerder bizarre manier gerund … niet door de directie of de leerkrachten, maar door enkele leerlingen. Jonas en Kasper voeren er, samen met enkele trouwe volgelingen, een waar schrikbewind, gaande van kleine plagerijen tot afpersing, geweld en pesterijen ... Ze hebben er een soort bizar classificatiesysteem ingevoerd om leerlingen in bepaalde groepen in te delen. Jonas’ moeder, die er directrice is, houdt hen de hand boven het hoofd zodat ze ongehinderd hun gang kunnen gaan.

Sam probeert zich hier in het begin zoveel mogelijk afzijdig te houden, maar als hij op een avond een leerling helpt met een stuk gestoken fietsband, jaagt hij de hele club tegen zich in het harnas.  Sam wordt meegesleurd in een meedogenloos spel waarvan de gevolgen niet te overzien zijn.


'Sam' is beschikbaar in alle Standaard Boekhandels, bij bol.com of kun je ook bestellen bij mij. Even mailen naar info@tomdurie.be en dan stuur ik je graag een gesigneerd exemplaar op. Het boek kost €17,50 exclusief verzendingskosten.