Romeo en Julia


Titel : Romeo en Julia

Schrijver : T. Durie naar W. Shakespeare

Jaar : 2005


Romeo and Julia ontmoeten elkaar op een feest van de Capuletti. Het is liefde op het eerste gezicht, maar dat is niet volgens de regels want de Capuletti (Julia’s familie) en de Montacchi (Romeo’s familie) zijn al heel lang elkaars rivalen. Dus besluiten ze hun relatie maar geheim te houden. Alleen de min van Julia weet ervan. Romeo en Julia willen ook met elkaar in het geheim trouwen. Broeder Lorenzo stemt toe, maar vindt het toch niet zo’n goed idee.

Wanneer er een gevecht tussen de Capuletti en de Montacchi uitbreekt, overlijdt de beste vriend van Romeo (Mercutio). Romeo is zo kwaad dat hij wraak neemt door een van de Capuletti te vermoorden: Julia’s neef Tybalt. De politie komt dat te weten en Romeo wordt verbannen uit de stad. Voordat de zon opkomt de volgende dag, wil Romeo Julia nog een laatste keer zien. Als het dag wordt vlucht hij naar Mantua.

De ouders van Julia willen dat zij trouwt met Paris, maar Julia zelf wil dit niet. Broeder Lorenzo heeft een idee om de druk van de Capuletti familie te ontvluchten. Het idee is dat Julia een soort slaapmiddel zal krijgen. Wanneer ze dit inneemt zal het lijken alsof ze dood is en als het middeltje na 48 uur uitgewerkt is, zal ze weer wakker worden. Julia is voorstander van dit plan maar broeder Lorenzo zegt dat het heel gevaarlijk is.
De nacht voordat ze moet gaan trouwens slikt ze het middeltje in en de volgende ochtend denken de Capuletti dat ze echt dood is. Romeo hoort ook het slechte nieuws. Hij weet alleen niet dat het maar een list is. Hij wil Julia’s graf bezoeken. Hij koopt bovendien een dodelijk gif en gaat naar de begraafplaats waar ze opgebaard ligt. Hij drinkt van het gif wanneer hij bij haar staat. Net op dat ogenblik wordt Julia weer wakker. Ze ziet Romeo sterven en wil zelf ook niet meer leven zonder hem. Ze pakt de dolk van Romeo en steekt zich ook neer.